Ödet?

Okej, det är verkligen grått ute. Ni vet vädret som är i skräckfilmer när träden ser döda ut och man bara förväntar sig en katastrof inom 10 sekunder. Jag har sagt det innan och folk verkar tycka att jag är dum i huvudet då, men jag tar hellre snö och iskyla än detta vädret. Man kan bli deprimerad för mindre!

Sedan undrar jag om livet verkligen är uppbyggt efter ödet. Alltså, förstå mig rätt, men ibland händer så underliga saker som man inte kan förstå sig på och så står man där som ett ufo och förstår absolut ingenting. Precis som nu. Man blir förvirrad, fundersam, glad och ledsen. Om det är meningen så kan man väl få en lapp hem i brevlådan, det skulle vara så mycket lättare att veta då.
För ibland anser jag att vissa saker sker helt i otid. Att man liksom inte får vara 100% asglad, för det kommer något emellan. Fast man är ju precis asglad ändå. Förstår ni? Jag förstår inte riktigt själv - men ändå.
Skitsamma, det som sker det sker.

Snart helg! Jag har varit utan min man i snart 2 veckor, vilket känns tomt. Men på fredag blir det Gaslight Anthem på Brewhouse, lördag - Frenzy på Henkan, söndag är det bästa hänget och kanske lite ut och käka och ha det gott. Måndag ska jag se till att träffa bästa Jeppe och sedan laga mat och umgås med gubben för att sedan åka hem till vardagen igen.

Det är ingen som har en lägenhet i Gbg över? Bara sådär...
Jag behöver flytta, så är det.
Tillsvidare så lyssnar jag på bra musik, funderar lite mer och dricker kaffe innan man ska bege sig till jobbet.

//Maalinen - ödets ironi?!



Klåda deluxe, tack för den apoteket!

Esberitox i all ära, skit bra mot förkyldning men alldeles underbart bra för att få allergi!
Tanten på Apoteket ljög, kärring.
Jag: "Kan man äta dessa även om man är allergisk mot pollen?"
Apoteksapan: "Självklart, jag vet ingen som fått allergi av dessa och de fungerar bra!"
Jag: "Då kör vi på det, tack..."
Betalar och går. Det vill säga att jag knaprat dessa satans piller ett par dagar. Idag är jag helt rödflammig på halsen och det kliar så jag blir tokig.
Min käraste arbetskamrat Annette frågar då lite undrande om jag har ätit något ovanligt, vilket jag svara nej på. Sedan trilla polleten ner i lill-hjärnan! Kollade upp på internet (ja, vad hade vi gjort utan Google?) och Esberitox innehåller gråbo och andra jävla pollenasblommor.
Konstigt att man ser ut som en rödflammig idiot. Jag tror apoteksapan ville döda mig, hon var less på frågor och bitter över livet och så fick stackars jag bli lindande.

Så nu blir det inga mer piller och vi får se vad som sker med min förkyldning.
I morgon är det annars löning, piss att man inte har pengar över efter räkningarna - men det är ju inget nytt i livet. Synd att säga att man är rik menar jag.

Jag borde sova.

//Maalinen - allergisk

Du & Jag Döden

Töm ditt rum
På tonårstankar nu
Du sa: Gör ditt val
Ta ett självständigt beslut
Jag höll en hand då
Mot din varma hud
Du sa: Stäng din dörr
Vi har något att reda ut
Du stal min blick
Du gick din egen väg
Du sa: Det finns små trick
Som får folk att vilja väl
Och sångerna jag hört
Och filmerna jag såg
Dom var det vildaste jag gjort
Men inget var så stort
Som när...
Du stod där med din kniv
Bredvid din tyska bil
Du skar mitt svala liv
Mönstrat till ett krig


 


När humanismen förlorar sin betydelse...

Här sitter jag och hostar ut mina lungor, men jag ska inte klaga. Jag bor inte i Malmö!
Seriöst, vad händer i Sverige? Okej att det finns många sjuka människor i världen (tro mig, jag jobbar med det), men att bara gå och skjuta folk hur som helst, på gatan, genom fönster osv. Det här om något borde folk reagera över. Folk reagerar över vem som röstades ut från Idol i fredags, medan någon stackare går hem från en kompis och blir skjuten.
Hur ska man kunna stoppa allt oprovocerat våld? Det spelar ingen roll hur mycket folk som går med i Facebookgrupper eller går med i demostrationståg, det är någonstans högre upp som det måste ske förändringar.

För några år sedan så kom man ut med en rapport om att flest brott sker i hemmet eller mellan personer som känner varandra, vad säger man nu då? Ska folk behöva gå runt och vara rädda? Att inte kunna gå och handla utan att vara rädd för att bli nedslagen och våldtagen eller vänta på sin buss och bli knivskuren, har inte mänskligheten tappat det totalt då? Jag tycker det, tyvärr. Jag blir inte rädd, jag blir mest ledsen.

Humanismen har förlorat sin betydelse, i alla fall för mig. Jag har inte tro kvar på människan, jag har hopp om enskild individ.

Lilla landet lagom bör väl börja tänka om, se över sitt land och sluta vara så jävla lagom.
För nej, det är inte bra. Inget är väl bra när oskyldiga människor far illa.
Så sluta säg att allt är så förbannat perfekt och bra. Se bara över senaste veckan nyhetsrubriker och säg mig sedan om det verkligen är så bra.

//Maalinen - arg och irriterad

 

 


Skit ska skit ha...

När man tror att allt är sådär asbra som det bara kan vara - nej, då blir dte motvind och någon kissar samtidigt.
Vad som sker, det återstår att se.

//Maalinen - hoppsan kerstin!

Bloggkoll

Ja alltså, nu är jag inget stort fan av bloggar. Inte ens vår egna blogg, bara skönt att ordbajsa. Det sjuka är att folk ändå kommer in och läser.
Jag följer bara en blogg, på riktigt. och det är den mest störtsköna bruden i lilla landet lagom - Mia Skäringer. Kvinnan med både, hjärna och hjärta och framförallt humor och självdistans. Den som inte läst hennes blogg, tänk om tänk rätt. Om ni inte hittar den så här: http://blogg.yourlife.nu/avig-maria/, varsågod och läs.

Och har ni inte läst boken, läs den (Dyngkåt och precis hur helig som helst). Jag skratta så jag grät samtidigt som jag kunde se mig själv. Great minds think alike, som vi alla vet.

Ska iväg till jobbet nu. Sjukt opepp med en cpförkyldning, men jag klagar inte. Har handlat upp halva apoteket. Jag ska inte bli sjuk.
Fredag och jag kunde inte bry mig mindre, minus all fin snö som blev till slaskattack. Kul. Skitsverige som bara slaskar bort det som faktiskt är bra. Det kan jag skriva mer om en annan dag.

Okej okej, jobb sa jag.
//Maalinen - I don't care



Städpaus

Ahhhh - jag gör allt för att slippa städa. Haha, fy fan så dålig jag är. Egentligen är det ju bara att köra på så har man det gjort så kan jag sitta här sen och fula mig. Men icke, jag har nu dammat, luftat täcke och kuddar, diskat och ska nu påbörja dammsugning och moppning av golv, efter det blir det att storstäda badrum och masstvätta allt som ska tvättas. Varför är det så satans tråkigt med vardagssysslor?
Tänk att kvinnorna på 50-talet, på riktigt, bara gjorde hemmafruarbete. Skjut mig! Tacka fan för att utvecklingen gått framåt lika så att männen (vissa i alla fall) hjälper till mer i hemmen. Där får min gubbe massa +poäng, han fixar han.

Annars så kan jag bara uppdatera våra bloggläsare om att det snöar om vart annat, solen skiner mest men sedan singlar det ner några flingor. Ska det bli vinter redan?

I övrigt: Jag längtar till nästa helg. Då är det Gaslight Anthem i Gbg på fredag, jag fick biljett och är precis aplycklig för det... Sedan är det lördag och då spelar Frenzy på Henkan, Jonne gjorde en sjukt bra bokning! Söndag är det fulhäng med min gubbe och måndag ska jag ha lunchdate med min bästis Jeppe :)
Innan allt detta underbara ska ske så är det en helg av jobb, en vecka av mer jobb + massa träning. Kan jag bli fit? Det återstår att se... Innan jag är 25 ska jag ha gått ner 10 kg, det är rätt rimligt, haha.

Tillsvidare så höjer jag upp tv:n, radiokanalen med bara rock n' roll, blir så mycket lättare att städa då.

Elvis var snygg, som fan. Eller ja, unga Elvis var snygg, tjockElvis var mest tjock.
//Maalinen - sjunger och dansar


Kärlek, sanning och humor

 

Sjukt kul.

Den som inte förstår är idiot.


Bamse hatar Lapp-Lisa



Vad hände med söta Bamse? Någon tappa det helt och väljer att göra en parodi på Magnus Uggla och någon vill döda Lisa genom att dränka henne.
Det var det här med att världen håller på att förlora förståndet.

//Maalinen - la sig själv åt sidan

Trubbel.

Kvällens tips till alla med stil och smak - Trubbel!
Med låttitlar som "Snestegsvalsen", "Vad är det för fel på mig" och "Här kommer Trubbel" så kan det bara bli rätt.

Vad väntar alla på, in och lyssna.

 

Och för er hjärndöda - klicka på bilden för att få upp musiken.

Hej då

//Maalinen


All in

Okej, fy fan.. Jag är död. Efter att nästan haft ett gympass på jobbet idag så gick jag direkt efter jobbet och drog till gymmet för spinning. Jag vet inte varför jag ska vara så förbannat lat för när jag väl är där så tycker jag det är askul. Hur hur hur hur H U R motiverar man sig själv till träningspepp? När jag var yngre så var det dans och handboll 7 dagar i veckan och jag ville hellre göra det än att träffa vänner eller gå till skolan... Nu, x antal år senare är jag sådär 100 kg tyngre och pluffsig som en muffin. Jag har noll träningsmotivation!
Så idag, efter passet så¨kände jag att "näääe", nu är det fan dags igen. Jag ska ta mig minst 3 dagar i veckan som jag SKA palla träningen. Inte nog med att det faktiskt är skoj så behöver jag ju tappa de där 10 kg som jag la på mig i sommar. Fett är gott, men det är sjukt kul att komma i sina kläder med.

Så fuck it - Heja mig.
All in eller inget alls, jag ska klara detta!

//Malinblond - träningspepp

Tjockmalin och Tröttbecca

Okej okej, helgen har gått i ett tecken, eller nej två;

1. Alkohol, vad vore livet utan rusningsdrycken? Inte så kul. Man blir bara pluffsigare och pluffsigare, mer oren hy och man mår mer kass dagen efter är någonsin. Vad gör det, bara man har kul! Alkoholisten har talat.

2. Flötmat, fredag var coolers... Mest alkohol. Lördags åt jag på Max, drack mycket alkohol och vakna i morse. Tryckte i mig flötiga mackor med stektägg och ost samt en fetispizza från Valentino och sjungt mycket onyttig dryck.

Gotta love life!

Jag är bara tjock och sväller mer och mer medan Beccasur bara sover. Stackarn. Utarbetad? Troligtvis.
Inte piggast i stan idag jag heller, veckan får visa en annan sida. Bokat 4 spinningpass och ska jobba varje dag utom torsdag. Yay?!

Nej nu mer soffläge.

Jag jäser och mår illa.
//Malinblond - tjock

Sommarminnen


inte så rolig tjej. alls.

det är höst nu. eller ja, vinter för den som är petig med tanke på hur jävla kallt det redan är. och ja, värre blir det. har hört folk säga att det ska bli den kallaste vintern på 100 år. ehh?! seriöst. emigrera??
helt ärligt vet jag inte om jag kommer att palla en likadan (eller värre) vinter som vi hade sist. det var hemskt! det varade i en hel evighet. och det var så kallt och mörkt.
-
trött. jämt. spelar fan i mig inte någon roll hur längre jag sover, jag fixar inte att vara vaken. har varit så några veckor nu och det känns som att det blir värre. skulle hem till fröken E igår för vin och tjöt men somnade och vaknade inte förens bra många timmar senare. för att bara gå och lägga sig igen. kul tjej. verkligen.
-beccasur - sömnproblem, åt andra hållet nu?

Musiknostalgi får timmen att gå

Jösses, kom på att jag inte lyssnat på denna låten på evighet. Vilken nostalgi. Jag gick där med min mini-disc på högstavolym och trasiga strumpbyxor, massa kajal och tupperat hår. You gotta love life!

//Maalinen - nostalgitripp till mörkret


Allt detta "mys" får mig att spy

Jaa, alltså självklart ska folk få ha det gott och må bra. Men fy fan så trött jag är på att läsa ordet "mys" överallt, ex: logga in på Facebook, senaste 200 statusinläggen och av dessa 200 uppdateringarna så är minst 98 stycken av dessa med ordet mys innefattat. Spy spy spy K R Ä K !
"Höstmys", "kvällsmys", "hjärtat är här och myser", "fredagsmys", "söndagsmys" - ja ni fattar läget. Mys på precis hur mycket ni vill MEN snälla ha det för er själva... Jag myser med, Beccasur likaså - vi håller det dock för oss själva. Värsta ordet är dock "sovmys"... Vad är det? På allvar, "sovmys"? Visst är det skönt att sova med någon, ha den där närheten... Men är det så mysigt att dreggla och snarka, sova med öppen mun och prata i sömnen. Ofta någon är mysig när man väl somnat.

Annars är det ju rätt tröttsamt med statushetsen på Facebook. Speciellt folk som ska lägga ut hela sitt liv.
Privatliv? Nej, har man inte facebook så finns man inte. Eller?

Helg närmar sig, skönt för jag är mest bara aptrött. Trött på ovisshet om jobb, därför har jag sökt mig till Gbg, även i Borås. Jag vill ha kvar mitt jobb - men jag får inget svar, efter 4 års slit. Skitliv. Ovisshet gör mig trött. Helgen firas dock med arbetskollegor från min avdelning, absolut det bästa folket man kan arbeta med. Jag och Freddebus har även startat ett sidoprojekt, mer av det sen.

Om jag ska vara lika mysig och pluttinuttisöt som alla andra, så ja, då saknar jag någon jag med! Han är inte här, tyvärr. Hade han det hade han fått värma mina kalla tår. Så jävla mysig är jag. Han är där, med sitt jobb och jag är här själv, med mitt te och tråkiga mackor.


//Maalinen - kall och rätt omysig




Bra start på dagen... Eller?

Okej okej okej, hade jag fått bestämma så hade jag bara lagt mig under täcket igen. Började dagen sådär jävla bra genom att spilla kaffe på min annars ganska så jättevita matta i vardagsrummet. Tack för den. Inte nog med det så lyckades jag bita mig i tungan så det pulserar i hela käften.
Vem säger att det finns en gud? Fuck off and die säger jag, någon vill mig illa.

Onsdag hela dagen, arbete från 14-21.30 och jag hoppas på en lugn kväll speciellt eftersom jag går på någon form av sopp/shake diet ytterligare några dagar, kanske det dummaste jag har gjort någonsin! Utvärdering sker efter jag är klar med dieten/detoxen/whatever... Denna så kallade diet (?) gör att mitt humör svajar mer än vanligt, sedan tror jag att jag har pms på väg med. Charmigt, verkligen!

För övrigt: jag har träningsvärk i låren, jag saknar N, längtar till helgen, tar mig ytterligare en kopp kaffe i brist på annat, har drömt mardröm i natt igen och saknar att umgåsmed Beccasur.

Mer musik, sedan sätta upp håret i en toffs och ta på sig kläder and off to work!

//Malinblond - Lucifer, Lucifer, Lucifer, Lucifer, who's been waiting on you


Demon eyes and demons do
Wait until you come through
To be our leader
We've been waiting on you
For you

They don't need to
They'll scare it's true
I think of demons for you


Tjock vs Spinning

Ja, det är dag igen. Jag är trött på att min kondition suger.
Jag fick ett ryck idag och har bokat in 3 spinning pass bara denna veckan med start om 62 min, heja mig. Har inte heller rökt på hela dagen, bara för att. Ska i alla fall försöka bättra mig så att jag inte dör innan 40 år. Annars lär jag få både skrumplever, lungcancer och fetma, sjukt osexigt så man får ju försöka.

Spinning som sagt, önska mig lycka till. Har inte suttit på en spinnincykel på 2 månader, det vill säga att min rumpa kommer hata mig ett tag framöver, men sure - jag kan ta det. När jag får fast rumpa och inte lika slapp mage så lipar jag nog inte mer.

Ta en till bulle.... Tjockis!

//Malinblond - ännu ett försök till nya nyttiga livet

Lämnad kvar

Verkligheten dröjer sig kvar
Om du stannar här kanske du stannar utav
Tror att lyckan kommer nån annanstans
67 mil söderut kanske den fanns

Men det blir samma rutiner och samma hak
Samma inre strider om samma sak
Men om du tar dig dit så kanske att
Du kan glömma bort den du vart

Köper borgarnas mantra om mera val
Men vad betyder det om det är inget att ha
En ny slags frihet från vad då
Det kommer jag aldrig kunna förstå

För jag saknar din glöd och nätterna här
Alla gångerna vi ställde till besvär
Det kanske är sant det jag tror
Man blir en produkt av vart man bor


Jag hoppas att du hittar vad du letar efter
Jag hoppas att du hittar vad du letar efter
Som inte finns här
Som inte jag kan ge
Som inte finns här
Som inte jag kan se



Måndagen lider mot sitt slut

Jaha mina vänner, ytterligare en måndag till historien.
Hektisk? Javisst - vad vore livet utan stress?

Jag har haft en grymt bra helg, spontanresor borde göras mer ofta. Malmö bjöd på sol, skratt, musik, infall och öl. Bara att sitta i en bil tur och retur ägde. Det är små saker i livet som gör helheten.
Med en ny piercing, mer roliga saker att lägga till på min lista och med massa skratt senare så kom jag hem till Borås. Man bara önskar att helgerna inte ska gå så förbannat snabbt.

En sak att ha med sig, livet kan ta vändning snabbt så ta vara på dagarna. Man vet aldrig vad som väntar en. Min tanke går dels till vännen som förlora sin kära far här om dagen, till en annan vän som har sin syster på sjukhuset efter olycka och till Mackan som valde att lämna oss alldeles för tidigt för ett år sedan. När man inser att livet kan ändras alldeles för fort så inser man att man ska ta vara på varje dag - det är precis vad jag tänker göra med.
"Memento mori" - jag fick lära mig detta uttryck av en mycket smart och underbar människa. Jag kommer hålla fast vid det.

Man vill aldrig hoppas för mycket, samtidigt som jag hoppas jävligt mycket. Kan det gå bra nu? Aldrig förvånad...

Lasse W i örat och jag ska sova.

// Malinblond - tänker



Malmö all in

Förbannade hosta och snörvel som vägrar att ge sig. Men jag är inte den som är den, är snart klar, sedan blir det Gbg med bussen för att möta upp Herr N för att sedan ta lillbilen till Malmö och weekend med Tattooexpo och öl. Jag klagar absolut inte. Kommer bli en sjukt bra helg.

Kanske en ny gadd eller en ny piercing? Den som lever får se.

Tills vi hörs, äg!

//Malinblond - förkyld men pepp


RSS 2.0